Derfor skal du bruge cykelhjelm!

  • D. 23. februar 2016

Det er alment kendt at det er fornuftigt at køre med cykelhjelm, den holdning har de fleste, men mange cykellister kører alligevel ud i trafikken uden hjelm af flere forskellige grunde.
Ifølge rådet for sikker trafik sker de fleste cykeluheld når cykellisten er helt alene, bl.a. når cykellisten er påvirket af alkohol eller overser huller og andre forhindringer på vejen samt får baggage eller andre forstyrrende elementer ind i styret.

cyklistforbundet anbefaler, at man kører med hjelm da denne, ifølge undersøgelser fra den danske havarikommission, kan reducere skader på hovedet i forbindelse med ulykker og i nogle tilfælde redde liv.

Det er længe siden at cykelhjelme var en halv æggeskal man satte på hovedet, som så skøjtede hen over kraniet på en. I dag får man et bredt udvalg af hjelme som både kan have et sporty åbent look med ventilation eller et mere street og lukket look, alle med god pasform og høj sikkerhed.

Ligeledes fås et farverigt udvalg af cykelhjelme til børn, som er med til at gøre det spændende og attraktivt for de små at begive sig ud i trafikken med en smart og sej cykelhjelm på hovedet.
Afvejer man konsekvenserne af skader på hovedet ift. skader på fx ben og arme ved cykelulykker, ser man at følgerne efter hovedskader er langt mere alvorlige og omfattende for den enkelte. Ifølge hjerneskadeforeningen kan brug af hjelm mindske risikoen for moderat til svær hjerneskade ved cykeluheld med op til 88 procent.
Et spørgsmål om vane…

I bund og grund handler det om at få gjort brugen af cykelhjelm til en vane – en del af outfittet og det at skulle ud at cykle, ligesom brug af sikkerhedssele for de fleste er en del af det at køre bil. På den måde vil man komme til at føle sig nærmest nøgen uden, og det er trods alt bedre med en smule uglet hår frem for åbent kraniebrud.